FAQ

Fråga: Jag har hittat era röda airbombs för 10:-/st hos en annan handlare! Tar ni fortfarande 19:- ändå?

Svar: Nej, självklart inte! Kan ni påvisa detta genom ett reklamblad eller en sida på nätet kör vi alltid samma pris! OBS! Detta är under förutsättning att det är SAMMA märke och modell!

 

Fråga: Är det något fel på de produkter ni säljer? Outlet låter ju som gamla eller defekta grejer!

Svar: Fyrverkerier är livsfarliga om de används fel! Vi släpper aldrig ut något som inte är helt och fungerar! Men det förekommer ofta att vi har produkter som är ett till tre år gamla! Det är hela affärsidén! Vi skulle inte kunna erbjuda bra priser om vi inte köpte upp restpartier!

 

Fråga: Kan era äldre pjäser vara sämre än sådan som är tillverkat i år?

Svar: Nej, absolut inte! Fyrverkerier vi testat kan vara närmre 10 år gamla innan de tappar sin effekt! Våra äldsta produkter är till 99% max 3 år gamla!

 

Fråga: Jag är inte 18 men mina föräldrar låter mig handla! Kan jag ha med mig en fullmakt som säger att jag får handla?

Svar: Nej, dessvärre inte! Den som handlar måste vara 18 och misstänker vi att produkterna ska lämnas till en minderårig kommer vi neka köp! Detta har vi hitintills behövt göra 7 gånger sedan vi startade för 13 år sedan!

 

Fråga: Varför måste alla visa leg? Ni ser väl om personen är 50-60 år?

Svar: Ja, självklart gör vi det. Men för att vi aldrig ska missa begär vi legitimation på alla kunder. Det kan verka tramsigt men det är vår policy.

 

Fråga: Jag har hittat en tårta som kostar 399:- i ett annat reklamblad än ert. Ni tar 389:- Kallar ni det outlet?

Svar: På nya produkter som ligger i kampanjer redan kan det bli så här. Oftast har importören som kör kampanj redan pressat priset i botten.

 

Fråga: Varför ändrar ni inte priset i er reklam om ni hittat ett billigare pris hos någon annan handlare?

Svar: Alla reklamblad och priser släpps ut sent i november eller i början av december. Vi hinner helt enkelt inte ändra i december. Men självklart sänker vi priset i våra outlets när vi hittar någon billigare!

 

Fråga: Om ni får slut på era billiga airbombs får man köpa de dyrare till samma pris då?

Svar: I bland kan vi göra det när en produkt tar slut men på just airbombs där vi redan kör halva priset kan det bli svårt!

 

Fråga: Varför finns inte alla produkter i alla butiker? När vi skulle köpa en stor låda sa dom att de inte hade haft någon sådan.

Svar: Vi försöker fördela varorna så att alla butiker ska få. Men just compoundtårtor som vi har 13-14st olika går inte att ställa ut i butiker på mindre orter. De brukar få en handfull men inte alla 14. Därför har du fått de svaret. Det går självklart att beställa ut en specifik produkt, maila eller skicka sms!

 

Fråga: Jag har sett att många höjt priserna i år. Har det med dollarn att göra? Kommer ni också höja nu?

Svar: Det var ett skarpt öga! Ja, dollarn har tyvärr ställt till med prishöjningar. Tack och lov hade vi ett stort lager inköpt innan dollarkursen skenade. 90% av våra produkter kommer vi inte behöva höja. Men, dessvärre finns ett par produkter som blivit dyrare i år! Bland annat småpyro som tex. airbombs.

 

Fråga: Har ni CE-godkända produkter?

Svar: Ja, det har vi. Allt ni köper hos oss är CE-märkt.

 

Fråga: Varför säljer ni fyrverkerier? Det skadar ju miljön! Att ni inte skäms!

Svar: Många anser att fyrverkerier skulle vara en miljöbov. Historiskt sett har det förekommit farliga ämnen i vissa fyrverkerier. I dag vet man bättre. Allt är CE-godkänt och noga kontrollerat. Plast och kemiförbundet har gjort en utredning och kommit fram till att fyrverkerier har praktiskt taget ingen påverkan alls på miljön.

 

Fråga: Har ni tysta fyrverkerier?

Svar: Både ja och nej, helt tysta blir de aldrig. Vi säljer fyrverkeritårtor med lägre ljudnivå, alltså utan den traditionella knallen. Men de låter fortfarande lite när skotten skjuts iväg.

 

Fråga: Varför fortsätter ni sälja när alla andra slutar?

Svar: Fyrverkerier är inte olagligt, vi byrter inte mot några lagar. Det är egentligen en ganska märklig fråga – ingen frågar systembolaget varför de säljer alkohol, ingen frågar vapenhandlaren varför han säljer vapen.

 

Fråga: Kan man köpa raketer hos er?

Svar: Rakter på styrpinne (träpinne) får inte säljas till konsument (utan särskild utbildning) säsongen 2019-2020. Vi har inte några raketer kvar i vårt sortiment. Det finns dock en ersättare som presenteras i reklambladet.

 

Fråga: Alla säger ju att det är förbjudet med fyrverkerier, hur kan ni fortsätta då?

Svar: Det är ett missförstånd, det som hänt 2019 är att rakter kräver speciell utbildning. Tidningar och övrig media har haft svårt att skilja på ordet rakter och ordet fyrverkeri. Däeför har många texter spridits med felaktig information. Det finns alltså inget förbud!

 

Fråga: Vad har ni i stället för raketer?

Svar: Vi har satsat mycket på familjesatser och pyro-pack. Det finns även en ersättare till raketerna som presenteras i december.

 

Fråga: Säljer ni produkter från Bonnen i Billesholm?

Svar: Ja, vi har ett samarbete med 4verkeri.se Dock är det endast en handfull produkter vi valt ut. Bland annat airbombs.

 

Fråga: Kan man beställa produkter från 4verkeri.se och hämta hos er?

Svar: Om ni är ute i god tid är det inga problem, självklart håller vi samma priser.

 

Fråga: Kan jag beställa på nätet och hämta ut i butik?

Svar: Vi har dessvärre ingen webshop men det går bra att reservera varor via telefon, mail eller sms. Vi håller produkterna den dagen ni bokat varorna till. Gäller ej nyårsafton. Då är det först till kvarn som gäller.

 

Fråga: Säljer ni Svea?

Svar: Nej!